NEWS   AGENCY   RESEARCH   PROJECTS   PRESS   CONTACT

 

POSILLIPO

Renovation and extension of a detached house
Naples, ITALY | 2009 - 2012
Studies

 
 
 
 
 
 

Status: Studies, suspended project

Client: Private client
Team: Silvio d'Ascia Architecture
Scope: Full design services

Dates: 2009-2012
Surface: 500 m²
Cost: 1,5 M€

HQE

The project involves the construction of a private villa on the Posillipo hill in Naples.
The building is located in an environment of great value due to its strategic position between Posillipo and Bagnoli and to the vicinity of an archaeological area including the cave of Seiano, the cave of Tuoni and a Roman amphitheater.

There is the desire to recover the naturalness of the place through an insertion of the built in the hill and the park that surrounds it. The study provides for the demolition of existing buildings on the site and the recovery of the two main buildings.

The volumes (on three levels) will be entirely covered with vegetation in order to recover continuity with the landscape, leaving only certain strategic openings to reveal the presence. It is also planned to open large bay windows that provide a panoramic view of the park and the sea. This is why the expansion of the existing terraces is planned to provide the two main levels with an unobstructed view of the park. the landscape.

 

SIMILAR PROJECTS