CHAUMONT

New mall "Green center"
Chaumont, FRANCE | 2010
 ■ Competition

 
 
 
 
 
 
 
 

Status: Competition

Client: Frey
Team: Silvio d'Ascia Architecture

Dates: 2010
Surface: 3 000 m²
Cost: 24 M€


 

This shopping center seeks to establish a dialogue between the historic city to the north and the surrounding natural site. This project departs from the idea of he large commercial monolith to focus on a typology close to a village. This Green Center, new generation, is articulated in several buildings, designed as autonomous entities that fit into the general organization, around a landscaped park. Pedestrian, automobile and soft traffic flows thus irrigate the site for multiple walks.

Each of the buildings has been studied according to a High Environmental Quality approach (modules each representing a sign are equipped with natural ventilation systems, green roofs). The aluminum and polycarbonate facades give maximum transparency and reflections to the whole. Finally, a range of signage has been specially studied for this site, like the Green Center and to serve the expectations of users as closely as possible.

 
 

SIMILAR PROJECTS