NEWS   AGENCY   RESEARCH   PROJECTS   PRESS   CONTACT

 

ICBC

Digital cluster of the Industrial and Commercial Bank of China
Shanghai, CHINA | 2009
 ■ Competition

 
 
 
 
 
 
 
 

Status: Competition

Client: Industrial Bank of China
Team: Silvio d'Ascia Architecture | AREP

Dates: 2009
Surface: 50 000 m²
Cost: 40 M€


 

The digital cluster project for the Bank of Shanghai focuses on the search for energy efficiency of the entire building. To achieve this goal, several technical and architectural solutions have been put in place, including a natural cooling system - the free colling - which allows to exploit the natural ventilation by setting up plenums between each level. This system is translated into frontage by a superposition of layers interpreted in an aesthetic inspired by digital.

 
 

SIMILAR PROJECTS